Production Tip (01) – Mix voorbereiden Part 2

TRR105-6-Common-Mixing-Mistakes-Part-1

Voor mainstream producties die ontworpen zijn om herhaald te worden, liggen de commerciële verwachtingen extreem hoog met betrekking tot de strakte(tightness) van zowel de pitch en Groove. Professionele mix engineers zijn daarom ook veel tijd en energie kwijt aan het ‘’polijsten’’ van deze aspecten van vele opnames.

Indien een ogenschijnlijk uit de toon noot(Out of Key) kapselt met de emotie van de muziek, heb dan de moed om het te laten liggen.

Er is een studio ‘’mythe’’ dat knutselen met timing ervoor zou zorgen dat het alle energie uit het leven van je productie zou halen. Wat er werkelijk gaande is, is dat er een verschil is tussen een top natuurlijk sound Groove en een simpel Groove performance.

Voorbeeld: De drum loops in je project evenaren de soul drums van James Brown, maar als de rest van je instrumenten de ritme heeft van Mr. Bean zal je geen volle zalen boeken.

Mijn Tip: Met dancemuziek (EDM) kun je, je track om je kick heen bouwen. Aangezien de drums de Groove bepalen in EDM, is het handig om te beginnen met je drums en vervolgens een melodie daarom heen te bouwen als het ware. Aan de andere kant zijn er ook veel producers die beginnen met de melodie. Als je met de melodie begint, is het slim om de belangrijkste melodie te solo’en en deze te gebruiken als referentie punt. Je kunt vanaf nu, al je andere instrumenten introduceren aan je main melodie en deze vervolgens the corrigeren!

Conclusie: Timing is enorm cruciaal in je productie, jullie kennen allemaal de term sidechain wel. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan wanneer noten eindigen vooral met Bass instrumenten.

Succes met produceren! : )

Falcan,

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *